У початок

Petronas розвиває СПГ-проєкти у Малайзії

Малайзійська державна компанія Petronas планує санкціонувати третій плавучий проєкт СПГ країни, який отримав назву ZLNG, повідомляє Energy Intelligence.

Нещодавно компанія уклала контракт на проєктування, постачання, будівництво і введення в експлуатацію (EPCC) з консорціумом, до складу якого входять японська JGC і Samsung Heavy Industries. Очікується, що проєкт потужністю 2 млн тонн на рік буде завершено 2027 року й розгорнуто біля берегів східно-малайзійського штату Сабах, що подвоїть загальну потужність Petronas зі скраплення FLNG до 4,7 млн тонн на рік.

Аналітики очікують, що ZLNG буде пришвартовано на газовому родовищі Кебабанган, щоб збільшити його видобуток, який обмежений 50% своєї потужності через невеликий обсяг в 1,2 млн тонн на рік Petronas FLNG Satu.

Очікується, що в сусідньому штаті Саравак PTT Exploration and Production Таїланду санкціонує проєкт Lang Lebah, перший газ якого заплановано на 2026 рік. Його пПроєктна потужність становить 1 млрд кубічних футів на день. Гігантське родовище Lang Lebah містить 2 трлн кубічних футів газу, і воно було визнано сьомим за величиною відкриттям у світі 2019 року. Це родовище вважається важливим джерелом вихідного газу для підтримки експорту з заводу Petronas, що виробляє СПГ у Бінтулу, потужністю 29 млн тонн на рік.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти