У початок

Petrobras веде перемовини з Mubadala щодо частки в НПЗ Bahia

Бразильська державна нафтова компанія Petrobras заявила, що веде перемовини з Mubadala Capital про викуп частки в нафтопереробному заводі (НПЗ), який вона продала два роки тому інвестиційному підрозділу державного фонду Абу-Дабі. Про це повідомляє Bloomberg.

Угода все ще підлягає внутрішній оцінці Petrobras, і партнерство також розглядається, йдеться в заяві компанії в п'ятницю. Цей крок — частина потенційного стратегічного партнерства в Бразилії між компаніями, які у вересні підписали меморандум про взаєморозуміння щодо розвитку таких проєктів.

НПЗ Mataripe у північно-східному бразильському штаті Баїя має переробну потужність 333 тис. барелів нафти на день, і наразі ним керує Acelen, енергетична компанія, що належить Mubadala. Компанія заплатила $1,8 млрд за купівлю активу під час попередньої адміністрації Бразилії.

«Ми розглядаємо це як чудову можливість розширити створення цінності в усьому ланцюжку постачання енергетичної галузі як у Бразилії, так і за кордоном», — сказав Оскар Фальгрен, голова Mubadala Capital у Бразилії, підтверджуючи обговорення.

Президент Луїс Інасіо Лула да Сілва під час своєї передвиборчої кампанії пообіцяв надати пріоритет нафтопереробці. А головний виконавчий директор Petrobras Жан-Поль Пратес пообіцяв припинити «нераціональні» продажі інвестицій і натомість почав зміщувати фокус нафтової компанії на придбання. Александр Сільвейра, міністр шахт і енергетики країни, також закликав Petrobras викупити завод у рамках політики захисту споживачів на північному сході країни від високих цін на пальне.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти