У початок

Перший віцепрем'єр-міністр окреслила післявоєнний розвиток нафтопереробки в Україні

Перший віцепрем'єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко вважає, що після закінчення війни Україна має побудувати потужності з нафтопереробки, щоб повністю покривати власні потреби. Про це вона пише у своїй колонці для «УП» «Як буде відновлюватися Україна».

«Варто також врахувати досвід Бразилії і значну частину пального виготовляти через сільське господарство: шляхом додавання 15% біоетанолу до бензинів і 20% біодизелю до дизельного пального», — пише Свириденко.

Міністр додала, що планується в рекордно короткий термін за 3-5 років повністю забезпечити державу газом власного видобутку.

«Україна — друга в Європі за покладами «блакитного палива», тому це цілком досяжна мета. Паралельно необхідно зменшити енерговитрати нашої економіки через програму термомодернізації», — зазначила вона.

Зазначимо, що за даними Консалтингової групи «А-95», 2021 року баланс ринку дизельного пального і бензинів склав 10,2 млн т. Із них тільки 2,1 млн т припало на нафтопродукти виробництва внутрішніх виробників.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти