У початок

Перевалка СПГ у Роттердамі зросла на 10% у першому півріччі

Перевалка скрапленого природного газу (СПГ) у голландському порту «Роттердам» зросла на 9,8% у першій половині цього року завдяки обсягам із США, повідомляє LNG Prime.

У порту, де розташовано імпортний термінал СПГ-Gate, повідомили, що загальний обсяг ресурсу досяг 5,94 млн тонн у першому півріччі порівняно з 5,41 млн тонн у січні-червні минулого року.

У першому кварталі поточного року загальний обсяг перевалки СПГ склав 3,01 млн тонн, збільшившись на 14,3%.

Відповідно до звіту Роттердамського порту, обсяги надходження СПГ зросли на 10,1% у період січень-червень, до 5,85 млн тонн, а вихідні обсяги впали на 6,6%, до 86 тис. тонн.

У порту заявили, що більшість постачань СПГ, або 62%, надходить із США.

Загальна пропускна здатність СПГ у порту досягла 11,49 млн тонн 2022 року порівняно з 7 млн тонн роком раніше.

Як повідомляв раніше LNG Prime, торік термінал СПГ Gate отримав рекордну кількість вантажів СПГ на тлі високого попиту й різкого зростання постачань у США.

Gate вивантажив загалом 183 вантажі СПГ, в основному з великих газовозів, тоді як об’єкт завантажив 84 вантажі, в основному на невеликі судна.

BP і підрозділ PetroChina нещодавно домовилися про бронювання довгострокових потужностей на терміналі Gate.

Кожна з двох компаній придбає 2 млрд кубометрів на рік регазифікації, а також відповідні сховища протягом 20 років.

Наприкінці 2022 року термінал Gate організував відкритий сезон, щоб оцінити ринковий інтерес до нових сховищ на 180 тис. кубометрів СПГ, а також збільшення потужностей регазифікації на 4 млрд кубометрів на рік.

Зараз Gate має три резервуари для СПГ, а з четвертим резервуаром він матиме 720 тис. кубічних метрів сховищ, а його потужність регазифікації зросте до 20 млрд кубічних метрів на рік.

Gate розраховує прийняти остаточне інвестиційне рішення щодо будівництва четвертого танка до 1 вересня цього року.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти