У початок

Під Харковом подружжя колаборантів під час окупації «приватизувало» АЗС

У Харківській області поліція викрила колаборанта-«підприємця», який разом із дружиною торгував пально-мастильними матеріалами з рф. Про це з посиланням на поліцію Харківщини повідомляє місцеве інтернет-видання VGORODE.

Поліцейські встановили, що за час окупації селища Савинці 37-річний місцевий житель разом зі своєю дружиною, котрі до вторгнення ворога працювали на заправній станції найманими працівниками, за підтримки військових рф проголосили себе підприємцями, йдеться у повідомленні.

Зайнявши територію автозаправної станції, подружжя розпочало господарську діяльність – продаж паливно-мастильних матеріалів, які їм постачали військові країни агресора.

Слідчі відділу поліції №1 Ізюмського РУП ГУНП у Харківській області під процесуальним керівництвом Ізюмської окружної прокуратури повідомили чоловіку про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі від трьох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п'ятнадцяти років і з конфіскацією майна.

Наразі вирішується питання про притягнення до відповідальності дружини підозрюваного.

Досудове розслідування триває.  

Як повідомляв enkorr, правоохоронці повідомили про підозру власнику мережі АЗС на тимчасово окупованій території Запорізької області, який співпрацював із окупаційною владою й забезпечував функціонування автозаправних станцій.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти