У початок

«Паралель» забезпечить Мotto нафтопродуктами

Компанія «Паралель-М» досягла угоди з мережею автозаправних станцій Мotto про постачання пального усіх марок для подальшої роздрібної реалізації. Про це enkorr стало відомо від джерел на ринку.

«Угода набула чинності з опівночі 1 листопада», – розповів співбесідник enkorr на умовах анонімності.

З його слів, «Паралель» візьме на себе забезпечення мережі пальним усіх марок. Інших змін наразі не передбачається, кажуть джерела.

У «Паралелі» на цю мить утримуються від коментарів.

За наявною інформацією, Мotto зіштовхнулась із проблемами постачання пального після масштабних слідчих дій силовиків улітку цього року. Внаслідок цього багато станцій мережі було зупинено. Після поновлення роботи цінова політика Мotto суттєво змінилась, ціни стали середньоринковими, в той час як раніше традиційно були найнижчими на ринку.

«Частина пального, зокрема бензинів, закуповувалась на міні-НПЗ, які теж опинилися під прицілом силовиків і не могли забезпечити потрібних обсягів», – каже співрозмовник enkorr.

Своєю чергою «Паралель» може мати профіцит обсягів постачання через наявність прямих договорів із закордонними й вітчизняними виробниками на тлі суттєвого скорочення мережі внаслідок військової агресії росії.

За даними Консалтингової групи «А-95», за 10 місяців 2023 року «Паралель-М» імпортувала нафтопродукти з Литви, Молдови й Румунії, а також купувала окремі партії на внутрішньому ринку. Всього було імпортовано 47 тис. т світлих нафтопродуктів і скрапленого газу, з яких 38 тис. т припадає на дизпальне.

Обсяги реалізації Мotto (близько 70 АЗС) в «А-95» оцінюють у 7 млн л на місяць, з яких понад половину складає скраплений газ. Власні роздрібні продажі «Паралелі» експерти оцінюють у 1 млн л на місяць.

Спостереження enkorr фіксували цікавість «Паралелі» до розвитку продажів і роздрібної мережі ще навесні поточного року. Не виключено, що Мotto є не єдиним напрямком цих зусиль.

Власником «Паралелі» є Олександр Дубинін, який придбав мережу у СКМ Ріната Ахметова 2020 року за кредитні кошти ПУМБ. На той час мережа складалася з 60 АЗС, а вартість угоди оцінювалась, за даними ринкових джерел, у $30 млн. Унаслідок російського вторгнення мережа скоротилась до 22 АЗС, дві з яких розташовано в Одеській області.

Мережа Мotto нараховує 70 АЗС. Її основу складає 63 АЗС, набуті внаслідок виходу зі складу мережі «БРСМ-Нафта» 2018 року.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти