У початок

Панама заморожує ціни на пальне для приватних транспортних засобів

У Панамі ціни на пальне для всіх приватних транспортних засобів буде заморожено з 15 липня на тлі зростання невдоволення в країні. Про це заявив президент Лаурентіно Кортісо.

«Я вирішив розширити захід із заморожування цін на галон пального на рівні 3,95 панамського бальбоа ($3,92) для приватних транспортних засобів по всій країні з 15 липня», — повідомив Кортісо.

Як повідомляється на сайті Офісу президента Панами, оголошення було зроблено Кортісо в понеділок у посланні до нації, де він підкреслив, що його адміністрація з увагою ставиться до проблем, які стосуються панамців. Він також скликав на вівторок засідання Кабінету міністрів, щоб висунути пропозицію із заморожування цін ще на 10 продуктів, які становлять основу споживчого кошика.

«Я розумію невдоволення різних секторів у зв'язку з ситуацією, що склалася ...», — заявив президент Панами. 

Як повідомлялося раніше, 3 червня уряд Панами схвалив заморожування цін на пальне для громадського пасажирського наземного транспорту.

На початку липня профспілки викладачів Панами оголосили загальний триденний страйк проти зростання вартості життя і цін на пальне, вимагаючи від уряду розглянути список їхніх пропозицій. Члени профспілки під час заходу заявили, що загальний страйк пов'язано з тим, що уряд не реагує на запропонований список із 32 антикризових кроків, до яких входить заморожування цін на продукти харчування й пальне, боротьба з безробіттям, підтримка освіти, охорони здоров'я й низка соціальних виплат.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти