У початок

Пакистанські НПЗ потребують модернізації для кращої переробки російської нафти

Пакистан втрачає можливість отримувати переваги від пільгової сирої нафти з росії через стару технологію переробки на своїх нафтопереробних заводах, заявили представники галузі.

За даними The News, у країні є п'ять нафтопереробних заводів, один з яких заснований до поділу Індії, а два — 60 років тому. Два інших, які покладаються на старі технології, і той, де держава має 60-відсоткову частку, не змогли залучити жодних інвестицій протягом багатьох десятиліть.

Минулого місяця Пакистан імпортував російську сиру нафту зі знижкою. Однак переваги дешевої нафти не могли бути передані кінцевим споживачам, оскільки через стару технологію на Pakistan Refinery Limited (PRL) завод виробляє більше мазуту, ніж дизельного палива й бензину.

«Інші нафтопереробні підприємства вчинили б так само, якби імпортували сиру нафту з росії, оскільки всі такі заводи мають застарілу технологію», — повідомили люди в секторі.

Пакистану необхідно було затвердити політику для модернізації нафтопереробного сектора, якщо він хотів отримати вигоду від переробки Urals, сказали вони.

Уряд нещодавно схвалив політику переробки нафти, щоб дозволити створення глибокої переробки. Однак він все ще дотримується політики переробки Brownfield для модернізації місцевих нафтопереробних заводів. «Дивно, що політика щодо нового НПЗ, який зведуть через сім років, уже затверджена, тоді як необхідна для модернізації існуючих вітчизняних НПЗ —  досі в підвішеному стані», – додали вони.

Тарік Кірмані, голова ради директорів PRL, підтримує політику забудови, яка дає змогу існуючим нафтопереробним заводам здійснювати суттєву модернізацію.

«З орієнтовними інвестиціями приблизно $4-5 млрд цей підхід дозволить модернізувати всі наявні нафтопереробні заводи. Це в кінцевому підсумку призведе до створення п’ятьох нафтопереробних заводів глибокої конверсії, які разом зможуть переробляти близько 350 тис. барелів на день сирої нафти», — сказав він.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти