У початок

Пакистан планує побудувати НПЗ у Гвадарі вартістю $10 млрд

Пакистан має намір розпочати будівництво нафтопереробного заводу в місті Гвадарі вартістю $10 млрд за підтримки Саудівської Аравії. Проєкт має на меті використати потенціал проблемної економіки Пакистану й прокласти шлях для імпорту більшої кількості російської сирої нафти. Про це повідомляє EnergyPortal.

У рамках проєкту чотири державні пакистанські енергетичні компанії нещодавно підписали меморандум про взаєморозуміння (MOU) з Saudi Aramco. Згідно з меморандумом, Saudi Aramco введе в проєкт початкові 30% акцій.

Очікується, що запланований нафтопереробний завод (НПЗ) у Гвадарі матиме переробну потужність 300 тис. барелів на день (б/д). Уряд Пакистану оприлюднив ці подробиці щодо проєкту.

Проєкт НПЗ має велике значення для Пакистану, оскільки він не тільки допоможе підняти його економіку, що бореться, але також може відкрити можливості для імпорту російської сирої нафти.

Розвиток Гвадара як економічного центру в останні роки був пріоритетом для пакистанського уряду. Гвадар, розташований на Аравійському морі, є важливим глибоководним портом і частиною ініціативи Китайсько-Пакистанського економічного коридору (CPEC).

Стратегічне розташування проєкту дозволить спростити транспортування нафти й газу на НПЗ та з нього, тим самим підвищуючи енергетичну безпеку Пакистану. Очікується, що це створить робочі місця й забезпечить економічне зростання регіону.

Крім того, проєкт НПЗ, який підтримує Саудівська Аравія, є відображенням зростаючих зв’язків між Пакистаном і Саудівською Аравією. Ця співпраця поширюється не лише на енергетичний сектор, але також охоплює інші сфери, такі як інвестиції й торгівля.

Підсумовуючи, варто зазначати, що проєкт нафтопереробного заводу в Гвадарі вартістю $10 млрд є серйозним заходом, який зробить значний внесок в економіку Пакистану. Завдяки інвестиціям Саудівської Аравії проєкт має на меті скористатися економічним потенціалом Пакистану, а також відкрити шлях для імпорту російської сирої нафти.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти