У початок

Orlen виявив додатковий обсяг газу на родовищі Ястшембець

Паливний концерн Orlen виявив додаткові 500 млн кубометрів газу на родовищі Ястшембець у Люблінському воєводстві Польщі, йдеться у повідомленні компанії.

Польща за рахунок експорту й власного видобутку споживає загалом близько 20 млрд кубометрів газу на рік.

«Пошукові роботи, проведені PKN Orlen, підтвердили додаткові 500 млн кубометрів природного газу на родовищі Ястшембець на околицях Білгорая. Таким чином, запаси родовища, що видобуваються, збільшилися до 700 млн кубометрів. Зі слів фахівців компанії, вони можуть бути ще більшими, що, як очікується, підтвердять подальші пошукові роботи на цьому родовищі», — йдеться у повідомленні.

Голова правління Orlen Даніель Обайтек вважає, що найближчими роками Польща зможе забезпечувати за рахунок власного видобутку приблизно 20% свого попиту на природний газ.

«Національні ресурси природного газу, поряд із постачаннями через Baltic Pipe і СПГ-термінал у Свиноуйсьці, є важливим елементом системи енергетичної безпеки Польщі. Подальші відкриття джерел сировини на місцевих родовищах дозволять Orlen Group у найближчі роки підтримувати власний видобуток газу на рівні, близькому до 2% річного попиту на це паливо у нашій країні», — цитує Обайтека прес-служба компанії.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти