У початок

Orlen підписав річний контракт із британською ВР на постачання нафти

Польський енергетичний концерн Orlen підписав річний контракт із британською ВР на постачання 6 млн тонн нафти з норвезьких родовищ у Північному морі, йдеться у повідомленні концерну.

«Група Orlen підписала угоду з ВР про постачання 6 млн тонн нафти з норвезьких родовищ у Північному морі. Це покриє близько 15% річного попиту всієї групи Orlen на цю сировину», — йдеться у прес-релізі компанії.

Контракт діятиме протягом одного року. Уточнюється, що перший танкер прибуде у порт Гданська у вересні.

«Співпраця з BP допоможе групі Orlen диверсифікувати свій сировинний портфель. Нафта з Норвегії добре підходить для технології перероблення на нафтопереробних заводах (НПЗ) компанії, що позитивно впливає на економіку видобувних підприємств і відкриває можливості для майбутніх проєктів», — зазначив президент Orlen Іренеуш Фонфара, слова якого наводяться у повідомленні.

«Контракт на постачання сирої нафти з норвезьких родовищ для групи Orlen – важливий бізнес-крок для BP у Польщі, що підвищує енергетичну безпеку регіону. Ця співпраця забезпечить доступ до різних видів нафти й відкриє можливості для майбутніх проєктів, пов'язаних із трансформацією енергетики», – наводиться у релізі коментар президента BP Polska Богдана Кучарського.

Навесні 2022 року повідомлялося, що Польща повністю відмовилася від постачання нафти з росії, не продовживши контракт із «роснєфтью» й розірвавши контракт із «татнєфтью».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти