У початок

Orlen Lietuva в травні зупинить Мажейкяйський НПЗ на ремонт

Мажейкяйський нафтопереробний завод Orlen Lietuva, що належить польському нафтовому концерну Orlen, з 7 травня буде зупинено на капітальний ремонт, який триватиме майже два місяці.

«Ремонтні роботи планується розпочати 7 травня, вони триватимуть трохи менше двох місяців. Частину обладнання буде відремонтовано в більш короткий термін і введено в експлуатацію приблизно через 30 днів», — сказала агентству BNS представник Orlen Lietuva зі зв'язків із громадськістю Крістіна Гендвіле, повідомляє «Інтерфакс». 

Такий ремонт на заводі зазвичай проводиться раз на чотири роки. Востаннє його було проведено 2018 року.

За словами представника Orlen Lietuva, цього року ремонт буде більш масштабним, оскільки, крім проведення звичайних робіт, модернізуватиметься лінія каталітичного крекінгу.

«Під час капітального ремонту заплановано найбільший обсяг робіт — модернізацію установки каталітичного крекінгу, а також огляд і ремонт обладнання, що працює під тиском, печей, технологічного обладнання, трубопроводів, заміну частини внутрішнього обладнання апаратів, каталізатора», — повідомила Гендвіле.

За її словами, нинішня нестабільна геополітична й економічна ситуація в регіоні поки що не позначилася на планах робіт.

«Підготовку до капітального ремонту ми розпочали 2020 року. У нас уже є матеріали, необхідні для ремонту на заводі. Оскільки ми почали готуватися до цього два роки тому, сьогоднішня геополітична ситуація не впливає на ремонт», — сказала вона.

Компанія Orlen Lietuva раніше повідомляла, що всього на ці цілі планується витратити близько 80 млн євро.

Гендиректор Orlen Lietuva Михал Рудницький раніше казав BNS, що на час капремонту постачання клієнтам не зупиняться – підприємством буде накопичено достатній запас продукції.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти