У початок

Orlen будує в Глобовому перший у Польщі біогазовий завод

Група Orlen будує в Глобовому перший у Польщі екологічний біогазовий завод, який дасть змогу виробляти понад 7 млн м3 біометану на рік, повідомив президент PKN Orlen Даніель Обайтек.

З його слів, запуск інвестицій оцінною вартістю 180 млн злотих заплановано на другу половину 2024 року.

«Сучасні джерела енергії – це наше майбутнє, тому ми розробляємо біометанові установки, які забезпечать доступ до стабільних екологічно чистих джерел енергії. Таким чином ми зміцнюємо енергетичну безпеку країни й конкурентоспроможність польської економіки», — сказав Обайтек на прес-конференції.

Він зазначив, що щорічне виробництво біометану в Глобовому на рівні 7 млн м куб. означатиме близько 5,5 тис. тонн біоСПГ. Ця кількість дозволяє вантажівці проїхати 22 млн км.

Інвестуватиме компанія Orlen Południe, яка 2021 року придбала проєкт з будівництва сільськогосподарської біогазової установки потужністю до 1 МВт. Компанія вирішила продовжити інвестиції й розширити установку до сучасного заводу з виробництва біометану загальною потужністю близько 4,6 МВт.

Orlen повідомив, що щороку в Європі будуються або переоснащуються приблизно 50-100 біометанових заводів. Найбільші установки працюють у Німеччині, Швеції й Італії. На традиційних сільськогосподарських біогазових установках виробляється біогаз із вмістом метану близько 55%. Після очищення у спеціальних модулях виходить біометан із вмістом близько 98% метану, що відповідає параметрам природного газу.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти