У початок

Орбан не бачить сенсу обговорювати нафтове ембарго проти рф на найближчому саміті ЄС – ЗМІ

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан вважає контрпродуктивним обговорення нафтового ембарго проти росії на рівні лідерів ЄС, оскільки консенсусу щодо цих заходів поки немає. Про це пише газета Financial Times, передає «Інтерфакс-Україна».

«Обговорення пакету санкцій на рівні лідерів за відсутності консенсусу було б контрпродуктивним. Це лише приверне увагу до наших розбіжностей, не даючи при цьому шансів розв'язати проблему. Я пропоную не порушувати цього питання на найближчій Раді ЄС», — ідеться у листі Орбана до глави Євроради Шарля Мішеля, з текстом якого газета мала змогу ознайомитись.

Зі слів Орбана, запропоновані санкції у разі імплементації викличуть серйозні проблеми з постачанням нафти в Угорщину, підірвуть її інтереси в галузі енергетичної безпеки й спричинять «ціновий шок».

Він зазначив, що країні потрібні гроші для того, щоб адаптувати свої нафтопереробні заводи для роботи з неросійською нафтою й побудувати нові трубопроводи для забезпечення альтернативних постачань.

«Угорський прем'єр написав Шарлю Мішелю, що його країна не зможе підтримати санкцій, якщо не отримає більше інформації про те, яку фінансову допомогу ЄС може надати Будапешту в обмін на відмову від російської нафти», –  пише видання.

Саміт лідерів ЄС заплановано на 30-31 травня.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти