У початок

Гуртові ціни на газ на роздоріжжі

Також є російською мовою

Середня ціна на гуртові партії скрапленого газу в Україні за тиждень з 20 по 27 серпня трохи виросла і під кінець тижня склала 29 840 грн/т. Про це enkorr повідомили в Консалтинговій групі «А-95».

У столичному регіоні до кінця тижня робочі ціни коливалися в межах 29 600-29 900 грн/т.

На Харківщині вартість ресурсу становила 29 200-29 800 грн/т, на Полтавщині – 29 300-29 700 грн/т.

У західних областях вартість ресурсу практично не опускається нижче за 30 000 грн/т. У південних регіонах ціни за тиждень практично не змінилися: 29 400-29 800 грн/т.

На думку більшості трейдерів, український ринок збалансувався, і сьогодні ресурсне наповнення перебуває на високому рівні. У зв'язку з цим оператори ринку очікують зниження цін на кордоні, однак поки котирування рухаються нелогічно. «Зниження на «Бресті» (котирування Argus daf Брест – ek) вже назріло, але воно залишається стабільним, українське котирування (котирування Argus daf Ukraine – ek) взагалі показує зростання, хоч ніяких передумов немає», – каже директор трейдингової компанії. За його словами, пропозиції російських компаній залишаються на рівні $770/т, однак ніхто не купує такий дорогий ресурс в очікуванні зниження цін.

Водночас трейдери відзначають значні затримки постачань залізницею. «В Україні завжди була проблема із залізницею, проте на цей час затримки значні, і деякі вагони спізнюються більш ніж на півмісяця», – ділиться один із трейдерів з центральної України.

Як тривожний трейдери розцінюють сигнал про зміну оператора постачань ресурсів «Роснафти». Так, до 19 серпня Socar New Energy Limited сповістила контрагентів про перейменування підприємства на SNEL Energy LTD. І хоча в листі повідомляється про збереження всіх зобов'язань, є інформація, що команду, яка займається розподілом обсягів як на кордоні, так і всередині України, буде змінено. Проте трейдери, які підписали контракти на закупівлю газу і ДП «Роснафти» з Socar New Energy, повідомляють, що вони отримали усні гарантії постачань усіх ресурсів до жовтня.

«Передача контрактів повинна пройти безшовно. Розгін суперечливої ​​інформації сьогодні – один з інструментів підтримки високих цін», – вважає керівник трейдингової компанії з Києва.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти