У початок

ОПЕК+ може скоротити видобуток нафти на два мільйони барелів

Скорочення видобутку нафти ОПЕК+ на перший квартал наступного року може наблизитись до 2 млн барелів на добу (б/д), залежно від результату перемовин, передає агентство Reuters із посиланням на одного з делегатів.

«Нафтовидобувні країни ОПЕК+, які зустрічаються в четвер для обговорення рівня видобутку на 2024 рік, націлені на нові скорочення в першому кварталі на рівні не менше 1,3 млн б/д, сказав один з делегатів, які беруть участь у перемовинах. Скорочення видобутку може наблизитися до 2 млн б/д залежно від результатів перемовин між членами ОПЕК+ у четвер», — йдеться у повідомленні видання.

ОПЕК+ у рамках угоди з листопада минулого року скоротило видобуток на 2 млн барелів від рівня серпня того ж року. Це рішення діє до кінця цього року. За підсумками засідання 4 червня альянс оголосив про продовження дії угоди на 2024 рік і зниження з наступного року цільового рівня видобутку нафти на 1,4 млн барелів.

У низці країн ОПЕК+, включаючи рф і Саудівську Аравію, є скорочення понад квоти, сумарно на 1,66 млн б/д. Вони діють до кінця 2024 року.

Ці дві країни мають і додаткові («добровільні») скорочення. Саудівська Аравія з липня скорочує свій видобуток додатково на 1 млн б/д, доки рішення діє до кінця року. росія, у свою чергу, із серпня додатково скорочує нафтовий експорт: першого місяця — на 500 тис. б/д, а у вересні-грудні — на 300 тис. б/д.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти