У початок

Онлайн-марафон 2020: опубліковано проєкт програми Petroleum Ukraine

Також є російською мовою

У роботі міжнародної конференції Petroleum Ukraine візьмуть участь народні депутати, чиновники, міжнародні експерти й провідні гравці ринку.

За словами модератора конференції Сергія Куюна, в об'єктиві першої сесії будуть ключові процеси, які характеризують цей нестандартний, але водночас досить продуктивний рік, що показав приріст усіх марок нафтопродуктів.

«Карантин не міг пройти непомітно, і основний слід він залишив у рітейлі, де почалися дуже цікаві і, ймовірно, незворотні процеси», – заявив директор «Консалтингової групи «А-95».

Ключові напрями діяльності нової «нафтогазової» команди Міністерства енергетики представить Микола Колесник – начальник головного управління забезпечення функціонування нафтогазових ринків директорату нафтогазового комплексу. Кілька останніх років це «крило» профільного міністерства практично не існувало, але в поточному році фахівці міністерства взяли активну участь в обговоренні й розробленні низки важливих ініціатив.

Пульс нафтопереробної галузі Європи, яка об'єднує найбільші виробничі компанії, спробує передати Ален Матурен, топ-менеджер асоціації Fuels Europe. У 2018 році пан Матурен був гостем ювілейного форуму Petroleum X. Наступ електромобілів і повсюдні обмеження для автомобілів з ДВЗ тоді викликали велике занепокоєння об'єднання, відтоді ця тенденція лише посилилася, а карантин завдав додаткового удару по НПЗ Європи. Який вихід вони бачать?

Мабуть, не буде хороших новин для європейського гостя у нового спікера Petroleum Ukraine Марини Китіної, що відповідає в Міністерстві інфраструктури України за розвиток електротранспорту. Наш форум продовжує тримати цю хайповую тему в фокусі, і наш спікер обіцяє підтримати градус на гідному рівні.

Уже традиційною виглядає панель, відведена провідним гравцям ринку. На форумі відбудеться перший виступ нового глави українського офісу БНК Євгена Поспєлова. Його команда з перших днів зуміла звернути на себе увагу відкритістю, активною комунікацією з українськими трейдерами і новими завданнями, серед яких – повернення до активних продажів на внутрішньому ринку.

Створивши в 2019 році «нафтовий» дивізіон, «Нафтогаз» усе більше наповнює його роботу сенсом. Цього року компанія спробувала себе в трейдингу нафтою, продовжуючи вивчати варіанти більш активних продажів нафтопродуктів, про що розповість Сергій Федоренко, один із найдосвідченіших спікерів Petroleum Ukraine.

Безумовно, всю увагу ринку нині зосереджено на «Укртатнафті», яка нарощує обсяги як у Кременчуці, так і на морі, після більш ніж десяти років знову вписавши своє ім'я у порядок денний гуртового ринку. Трейдерську активність синхронізовано з технічним переозброєнням заводу. В учасників форуму буде змога почути й поставити питання як представникові технічного крила «Укртатнафти» в особі головного технолога Юрія Голіча, так і «комерційного» – Федора Лисенка і Дар'ї Скакаліної.

Рік, що минає, було наповнено подіями і боротьбою за подальше реформування ринку. Безумовно, центральним проєктом залишається коригування ставок акцизного збору на моторні палива. Під час форуму організатори планують зробити включення з Олексієм Мовчаном, автором законопроєкту № 4098, який передбачає уніфікацію акцизів на бензин, дизпальне і скраплений газ на рівні 139 євро/1000 л. Цей проєкт підтримує новостворена Енергетична асоціація України, яка планує об'єднати широке коло енергетичних компаній. Її лідер Юлія Підкоморна презентує цілі й завдання нового об'єднання, що має амбіції стати впливовою структурою.

Глава парламентського комітету з питань паливно-енергетичного комплексу та житлово-комунального господарства Андрій Герус уже знайомий учасникам конференцій «Консалтингової групи «А-95». Він залишається провідним парламентським «енергетичним» депутатом, з яким ми плануємо знову охопити ключові питання, що стоять на порядку денному перед законодавцями в нафтогазовій сфері.

Та ще більше любить галузева громадськість Нелю Привалову – главу Нафтогазової асоціації України, яка продовжує невтомну боротьбу за світле майбутнє паливного ринку. Не секрет, що багато операторів не поділяють ідей і підходів НАУ і Привалової, через що її виступи завжди супроводжуються активними дискусіями. Впевнені, так буде і 17 грудня!

«Ми вперше проводимо конференцію в онлайні, але команда «А-95» налаштована на звичний для себе формат – тільки кращі спікери, тільки актуальні теми й спілкування без кордонів!» – каже Сергій Куюн.

Як повідомляв enkorr, конференції Petroleum Ukraine, LPG Ukraine і семінар «Бітум: постачання і технології» буде проведено у веб-форматі 15-17 грудня 2020 р.. Кожен із заходів проходитиме в окремий день:

15 грудня – «Бітум: постачання і технології 2020»,

16 грудня – LPG Ukraine 2020 року,

17 грудня – Petroleum Ukraine 2020.

Усі конференції відбудуться на платформі Zoom. Реєстрацію відкрито на сайті «Консалтингової групи «А-95».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти