У початок

Окупанти за тиждень обстріляли ракетами 6 нафтобаз в Україні

В період з 24 по 29 березня російські окупаційні війська знищили шість нафтобаз на території України. Про це свідчать заяви органів місцевого самоврядування, Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) і Генерального штабу ЗСУ.

Зокрема,  24 березня близько 20:00 у селі Калинівці Фастівського району (Київська область) внаслідок обстрілу сталося попадання боєприпасів у нафтобазу з подальшим загорянням. Ця нафтобаза належить Західній нафтогазовій компанії (ЗНГК).

«Резервуарний парк знищено повністю. З автотранспорту у нас згоріло майже 10 одиниць техніки», – розказав журналістам «ТСН» власник нафтобази Олексій Прохоренко, зазначивши, що будівництво нафтобази обійшлось компанії в близько 10 млн дол..

«Ми мали залишки пального як нашого, так і тих, хто тут у нас його зберігав, усе це згоріло. Це, за попередніми підрахунками, я думаю, десь 6-7 млн євро», — повідомив власник нафтобази.

Ще три нафтобази зазнали ураження 26 березня. Вранці ворог обстріляв нафтобазу у селі Крячках – це у тому ж Васильківському районі Київської області, який став Фастівським. Туди прилітає вже вдруге з початку повномасштабної війни. Другу – у Дубно Рівненської області. Третю — у Львові.

«Нафтобазу у Львові, в яку напередодні вцілила ракета, було повністю зруйновано. Підрозділи ДСНС боролися з пожежою протягом усієї ночі», — повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

27 березня близько 22:00 в нафтобазу на околиці Луцька вдарила крилата ракета, випущена з території білорусі. Внаслідок цього вибухнув резервуар з нафтопродуктами. Зі слів очільника Луцької громади Ігоря Поліщука, пожежу рятувальники гасили всю ніч.

Крім цього, вчора пізно ввечері прес-центр ДСНС повідомив, що о 21:05 в одному з населених пунктів Рівненщини внаслідок ракетного удару сталася пожежа на підприємстві для зберігання пального. Розливу нафтопродуктів за межі обвалування немає. Жертв і постраждалих теж. Гасіння триває досі. 

У Рівненській обласній прокуратурі зазначили, що за фактом ракетного обстрілу нафтобази розпочато розслідування.

«Ворог продовжує підступно завдавати ракетно-бомбових ударів, намагаючись повністю знищити інфраструктуру й житлові квартали українських міст. Концентрується на сховищах пального для ускладнення логістичного забезпечення й створення умов гуманітарної кризи», — зазначили в Генштабі ЗСУ.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти