У початок

«Око за око»: ОККО передали армії всі 25 Sharks

Сьогодні, 11 вересня, компанія ОККО передала ЗСУ останні три розвідкомплекси Shark. Про це йдеться у прес-релізі ОККО.  

«Мережа ОККО й фонд «Повернись живим» завершили передачу силам оборони розвідувальних безпілотних комплексів Shark у рамках спільної ініціативи «Око за око». Усі 25 комплексів уже відправлено на передову. Три останні – 11 вересня», – йдеться у повідомленні.

Як зазначають у прес-службі коммпанії, завдяки роботі Sharks ворогові уже завдано значних втрат у живій силі й техніці. Так, тільки один із цих 25 розвідкомплексів допоміг знищити на запорізькому напрямку 5 зенітно-ракетних комплексів «Бук», систему залпового вогню «Град», декілька гармат і гаубиць. Крім того, з допомогою Sharks уперше за російсько-українську війну було знищено комплекс радіолокаційної боротьби «Свєт-КУ» і рідкісну ворожу РЛС «Яструб АВ». Серед інших вражених цілей –  такі об’єкти РЕБ і РЛС («Поле-21», «Зоопарк-1М», «Леєр-2»), десятки одиниць артилерії та бронетехніки тощо.

Sharks у рамках ініціативи «Око за око» отримали майже всі артилерійські бригади й розвідувальні батальйони, що воюють у складі ЗСУ. Крім того, 4 комплекси передано морській піхоті, 3 — механізованим бригадам, 2 – Головному управлінню розвідки МОУ, 1 — підрозділові технічної розвідки навчального центру, який виконує бойові завдання на фронті. Ще один комплекс отримала окрема рота розвідки, яка успішно попрацювала на запорізькому напрямку.

«Це дуже ефективна інвестиція в перемогу. На придбання комплексів ми витратили 325 млн грн, а вони вже допомогли знищити ворожу техніку на кілька мільярдів гривень. І продовжують працювати на лінії фронту, – коментує СЕО ОККО  Василь Даниляк. – Наша мережа ОККО відраховувала на закупівлю цієї техніки по 1 грн з кожного проданого літра брендового пального Pulls, яке ми тепер називаємо пальним помсти. Не перестаю дякувати всім українцям, які долучилися до нашої ініціативи».

Нагадаємо, що до складу кожного розвідувального комплексу Shark входить обладнаний пунктом управління прохідний автомобіль Torsus Terrastorm від Pulsar Expo, пускова установка і два БпЛА з розмахом крил 3,4 м і здатністю працювати у повітрі до 4 годин. Вони стійкі до засобів РЕБ і можуть здійснювати адаптивний трекінг цілі навіть при швидкості об’єкта у 100 км/год.

Додатково до цього в рамках ініціативи було придбано для сил оборони України ще 25 безпілотників про запас: з метою заміни тих апаратів, що може бути втрачено під час виконання бойових завдань. 

Довідка enkorr

Мережа АЗК ОККО (концерн «Галнафтогаз») входить до складу OKKO Group і є однією з найбільших автозаправних мереж в Україні. У структурі компанії також мережа закладів харчування в дорозі, стаціонарні й мобільні лабораторії контролю якості нафтопродуктів тощо.

Підрозділи компанії займаються реалізацією товарів через магазини на АЗК, продажем нафтопродуктів великим і малим гуртом, надають послуги з експертизи якості пального.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти