У початок

ОККО закрила збір коштів на «Довгі РУКи ТрО»

Мережа АЗК ОККО перерахувала понад 48 млн гривень на проєкт «Довгі РУКи ТрО» БФ «Повернись живим», тим самим повністю закривши збір коштів на проєкт. Про це enkorr повідомили у прес-службі компанії.

Згідно з повідомленням, мережа ОККО «перерахувала понад 48 млн гривень на «Довгі РУКи ТрО» фонду компетентної допомоги армії «Повернись живим», тим самим повністю закривши збір коштів на проєкт. Загалом для підрозділів територіальної оборони фонд збирав 333 млн гривень на розвідувально-ударні комплекси (РУКи) зі 120-мм мінометами».

Кошти на кожну область — від 10,8 млн грн до 32,4 млн грн — акумулювали окремо, оскільки Сили тероборони сформовано за територіальним принципом, і регіони мають від однієї до трьох бригад. «Завдяки допомозі від компанії вдалося добрати фінансування для ТрО Тернопільської, Полтавської, Рівненської, Вінницької, Черкаської, Миколаївської, Хмельницької, Кіровоградської, Закарпатської, Одеської і Чернівецької областей. У різних регіонах бракувало від 22 до 55 % потрібної суми», – повідомили в прес-службі.

Як зазначають у «Повернись живим», на озброєнні ТрО є міномети калібру 60 і 82 міліметри. Завдяки ж проєкту буде закуплено 120-ки, які збільшать дальність вогневого ураження з 4 до 7,1 км.

Загалом РУКи отримає 31 бригада ТрО. Кожен із розвідувально-ударних комплексів складається з: 

  • мінометів калібру 120-мм — 6 шт.;
  • прохідних пікапів — 3 шт.;
  • радіостанцій Motorola — 14 шт.;
  • приладів нічного бачення (ПНБ) — 9 шт.;
  • квадрокоптерів DJI Mavic 3 p + додаткові батареї — 3 шт.;
  • Starlink — 3 шт.;
  • планшетів із ГРК «Armor» + карти пам’яті й чохли — 8 шт.;
  • джерел безперебійного живлення (1 кВ) — 3 шт.;
  • інверторних генераторів (1,6 кВ) — 3 шт.;
  • біноклів із сіткою та компасом — 3 шт..

«Ми допомагаємо ЗСУ – і напряму, і через волонтерські організації. У партнерстві з «Повернись живим» запустили й майже завершили проєкт «Око за око». Перший із 25 розвідкомплексів Shark передали військовим, інші вже в роботі. У квітні запускаємо ще один масштабний спільний проєкт, над яким активно працюємо. Але на цьому ми не зупиняємось. Сьогодні наша компанія вирішила зробити свій внесок в озброєння ТрО і пришвидшити збір на важливу ініціативу фонду. Таким чином, ми повністю закриваємо збір на розвідувально-ударні комплекси для сил територіальної оборони. «Повернись живим» знають й працюють над актуальними потребами не передовій, наша ж мета системно зміцнювати армію і наближати перемогу», – підсумував СЕО ОККО Василь Даниляк.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти