У початок

ОККО купила Херсонську нафтоперевалку

Також є російською мовою

Компанія «Галнафтогаз» придбала контрольний пакет акцій в статутному капіталі власника Херсонського нафтоперевалочного комплексу – ТОВ «Нафта-трансшипмент». Про це свідчать дані платформи YouControl.

Згідно з опублікованою інформацією, тепер «Галнафтогазу» належить 99,9% компанії. Частка ж, що залишилася, обсягом 0,1% «Нафта-трансшипмент» записана на ТОВ «Фінансова компанія «Декра».

Відзначимо, концентрацію «Галнафтогазом» акцій власника Херсонського нафтоперевалочного комплексу було схвалено Антимонопольним комітетом (АМКУ) торік 24 грудня.

«Надано дозвіл на придбання акціонерним товариством «Концерн «Галнафтогаз» частки в статутному капіталі ТОВ «Нафта-трансшипмент», що перевищує 50% голосів у вищому органі управління товариства», – йдеться в рішенні АМКУ.

Як повідомляв enkorr, у липні ОККО здійснила дебютне морське постачання дизельного пального на Херсонський нафтоперевалочний комплекс. За даними «Консалтингової групи «А-95», загалом компанією в 2020 р. на перевалку було постачено 22 тис. т ДП.

За інформацією enkorr, «Галнафтогаз» також реконструював об'єкт.

Нагадаємо, в 2019 р. Херсонський нафтоперевалочний комплекс було виставлено на продаж у рамках виконавчого провадження щодо стягнення боргу «Реал Банку» за кредитом рефінансування, наданим Нацбанком у листопаді 2013 р..

За результатами конкурсу, який відбувся 18 листопада на майданчику СЕТАМ, перевалку було продано за 200 млн грн за стартової ціни 161 млн грн. Переможцем торгів стала компанія «Варуна Вест», яку в січні 2020 р. було перейменовано в «Нафта-трансшипмент».

Довідка enkorr

OKKO Group – всеукраїнський холдинг, флагманом якого є мережа АЗК ОККО (концерн «Галнафтогаз»). До складу OKKO Group входить понад 10 різнопрофільних бізнесів у сфері виробництва, торгівлі, будівництва, сервісних та інших послуг.

На підприємствах OKKO Group у всіх регіонах України створено близько 15 тисяч робочих місць.

До Херсонського нафтоперевалочного комплексу входить нафтогавань і нафтобаза. Резервуарний парк нафтогавані складається з 13-ти робочих резервуарів ємністю 38,85 тис. куб. м. Комплекс має вихід до трьох причалів. На перевалці функціонує автоналив потужністю приблизно 1 тис. куб. м/доба. У 2018 р. термінал під управлінням ДП ПОНП опрацював 136 тис. т імпортних нафтопродуктів, ставши четвертою найбільшою перевалкою в країні.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти