У початок

Обсяг імпорту СВГ зберігає динаміку вересня

Також є російською мовою

Постачання скрапленого газу в Україну в жовтні 2020 р. за 25 днів склали 109 тис. т, що дорівнює обсягам того ж періоду у вересні. Про це повідомили в «Консалтинговій групі А-95» з посиланням на власне дослідження.

Імпорт з Росії зберігає динаміку минулого місяця і становить 47 тис. т. Водночас білоруські постачання показали зростання на 9%, або 2 тис. т. Позитивна динаміка передовсім пов'язана зі збільшенням відвантажень автотранспортом з Вітебської і Могильовської перевалок.

Відвантаження з Казахстану так само залишилися на рівні минулого місяця і складають 28 тис. т.

Залізничним транспортом за звітний період постачено на 8% менше, ніж за аналогічний період вересня. Основне падіння торкнулося Пермського НПЗ (-2,5 тис. т.). За словами представника «Гран прі Ойл», імпортера СВГ «Лукойлу», виробник переорієнтував частину ресурсу на внутрішній ринок РФ.

Зниження залізничних відвантажень у жовтні 2020 р. було компенсовано постачаннями в порти. Так, морем імпортовано за вказаний період 10,3 тис. т, що більше на 4,5 тис. т, ніж у вересні цього ж року. Основне зростання припало на «Укртатнафту», що прийняла танкери з Туреччини й Нідерландів.

Як повідомляв enkorr, в Україну за 9 місяців було імпортовано 1 167 тис. т, що на 5% більше в порівнянні з аналогічним періодом 2019 р..

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти