У початок

Інший завод Chevron LNG в Австралії приймає рішення про страйк

Робітники одного з заводів скрапленого природного газу Chevron (СПГ) в Австралії приймуть рішення 28 серпня, чи дозволяти своїм профспілкам оголосити страйк після того, як два інших заводи компанії проголосували за можливі дії, повідомляє Reuters.

Об’єкти Gorgon і Wheatstone у Західній Австралії разом із проєктами Woodside Energy Group у тій самій області складають одну десяту світових постачань. Будь-які промислові дії на Chevron можуть призвести до переривання виробництва з Австралії, найбільшого у світі експортера суперохолодженого палива.

Минулого тижня понад 99% із близько 450 працівників заводу Chevron Gorgon LNG, одного з найбільших у країні, і переробного підприємства Wheatstone проголосували за те, щоб дозволити профспілкам оголосити страйки, якщо це необхідно.

Результати голосування на офшорній платформі «Вітстон» має бути оголошено 28 серпня вдень.

Якщо працівники Chevron отримають дозвіл, Офшорний альянс, який об’єднує Морську профспілку Австралії й Австралійську профспілку робітників, матиме повноваження, але не зобов’язаний, вживати масові дії, які можуть варіюватися від короткої зупинки роботи до відмови завантажувати СПГ на танкери.

Якщо вони все-таки вирішать розпочати протести, профспілки повинні попередити Chevron за сім робочих днів.

Офшорний альянс заявив, що протести «ось-ось почнуться». Профспілки хочуть підвищити зарплату і змінити умови праці, включаючи правила, які ускладнюють зміну робочих списків.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти