У початок

НПЗ в російському туапсе вчергове було атаковано українськими БпЛА

На великому туапсинському нафтопереробному заводі (НПЗ) ПАТ «роснєфть» на півдні росії сталася пожежа після атаки українського безпілотника вранці 22 липня, повідомила регіональна влада.

«Інфраструктуру нафтопереробного заводу в туапсе було пошкоджено внаслідок падіння уламків безпілотника», — йдеться у повідомленні тамтешньої влади в Telegram. Пожежу, яка виникла на території площею 50 кв. м, ліквідували о 8:01 за місцевим часом, йдеться в окремому повідомленні.

У районі міста туапсе ППО збили вісім безпілотників, повідомляють росЗМІ. Загалом 22 липня вранці над територією росії було перехоплено й знищено 75 українських безпілотників, йдеться в окремому телеграм-повідомленні міноборони рф.

Це перша успішна українська атака на великий російський НПЗ із середини травня, і вона сталася саме тоді, коли російська нафтопереробна галузь на шляху до досягнення шестимісячного максимуму, щоб задовольнити наростальний внутрішній попит на пальне.

Аналітики прогнозують подальше зростання обсягів переробки нафти в країні до кінця серпня, а також обмеження експорту морської нафти. Проте якщо нові хвилі атак українських безпілотників будуть успішними, російським виробникам може доведеться переспрямувати більше сирої нафти до своїх портів на тлі аварійного ремонту НПЗ.

Нафтопереробка – одна з найважливіших галузей промисловості росії, і з кінця січня вона стала об’єктом атак українських безпілотників. Понад два роки після початку повномасштабного російського військового вторгнення уряд у Києві намагається обмежити здатність москви фінансувати війну й перервати постачання палива військам на передовій.

туапсинський НПЗ із заявленою потужністю близько 240 тис. барелів на день (б/д) зосереджений на експорті дизельного пального й мазуту через Чорне море, і був об’єктом неодноразових атак безпілотників через відносну близькість до кордону з Україною.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти