У початок

НПЗ Petrobras збільшать завантаження сировиною в III кварталі 2023 року

Petroleo Brasileiro SA (Petrobras) збільшила використання своїх нафтопереробних заводів (НПЗ) протягом третього кварталу 2023 року, щоб досягти найкращих показників свого нафтопереробного бізнесу з 2014 року, повідомляє OGJ.

Зі слів оператора 10 жовтня, до кінця вересня 2023 року дев’ять НПЗ Petrobras досягли загального рівня використання на 97%, що стало другим місяцем поспіль для досягнення цього рівня.

Поліпшення продуктивності нафтопереробних установок у серпні й вересні збільшило загальний коефіцієнт використання (FUT) НПЗ у третьому кварталі 2023 року до 95,8%, найвищого FUT з 2014 року, коли система переробки досягла FUT 98%.

НПЗ Petrobras Refinaria de Paulínia (REPLAN) потужністю 434 тис. барелів на добу (б/д) в Паулінії (Сан-Паулу), найбільший нафтопереробний завод Бразилії, побив свій рекорд завантаження у вересні, переробивши найбільший обсяг сирої нафти з лютого 2015 року, повідомляє Petrobras.

Середня швидкість переробки REPLAN у вересні склала 427 тис. б/д із загальною кількістю перероблених 12,8 млн барелів до кінця місяця, що призвело до FUT 98,4%, за даними оператора.

Виробництво нафтопродуктів на дев’яти НПЗ у третьому кварталі 2023 року також перевищило рекорди: виробництво дизельного пального S-10 досягло 464 тис. б/д порівняно з попереднім максимумом у 419 тис. б/д, виробленим у другому кварталі 2023 року.

Виробництво бензину на НПЗ у третьому кварталі 2023 року зросло до 423 тис. б/д, досягнувши найвищого квартального обсягу виробництва бензину з четвертого кварталу 2013 року.

У Petrobras заявили, що покращення продуктивності нафтопереробних заводів і випуску продукції протягом третього кварталу 2023 року стало результатом високої операційної надійності й доступності нафтопереробних установок у поєднанні з ефективною логістикою й операціями з ринкового обслуговування, які підтримувалися розширеною технологією та цифровізацією процесів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти