У початок

НПЗ Marathon Petroleum в Луїзіані зупинив виробництво внаслідок пожежі

Два гігантські резервуари з летючим лігроїном загорілися вранці 25 серпня на заводі в Герівілі (штат Луїзіана) і поширили стовпи чорного диму над територією. Деякі операції з переробки палива залишалися закритими, оскільки пожежники боролися зі спалахами й димом, повідомляє Reuters із посиланням на заяву Marathon Petroleum.

Нафтопереробний завод (НПЗ) потужністю 596 тис. барелів на день (б/д) – третій за величиною в США, він виробляє бензин, дизельне паливо, авіаційне паливо, асфальт і пластик. Його розташовано приблизно за 38 миль (67 км) на захід від Нового Орлеана.  

Компанія заявила, що оцінює можливість повернення до роботи постраждалих блоків, але не сказала, коли це може статися. Слідчі почнуть з'ясовувати причини пожежі, коли дозволять умови.

Моніторинг повітря проводиться департаментом якості навколишнього середовища Луїзіани і неназваною третьою стороною. Марафон повідомив, що для постраждалих мешканців організовано лінію допомоги. Місцева влада тимчасово евакуювала жителів із радіусу двох миль навколо заводу.

За даними Консалтингової групи «А-95», завод Marathon Petroleum в Герівілі щомісяця відвантажував близько 300 тис. тонн дизельного пального на експорт. Продукція заводу добре знайома українському ринку. В червні польська компанія Unimot отримала з Луїзіани близько 70 тис. тонн дизпального, значну частку якого було потім відвантажено на український ринок.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти