У початок

НПЗ Dangote у Нігерії отримав черговий мільйон барелів нафти

Нігерійський нафтопереробний завод (НПЗ) Dangote отримав свій наступний вантаж в один мільйон барелів сирої нафти від Shell International Trading і Shipping Company Limited, довівши загальний обсяг на заводі до 3 млн барелів. Як повідомляє Arise News, четверта партія сирої нафти вже в дорозі.

Планується, що компанія, яка готується до початку роботи на рівні 350 тис. барелів на добу (б/д), розпочне виробництво дизельного й авіаційного палива до середини січня 2024 року, після чого має розпочатися виробництво преміального бензину.

Dangote Petroleum Refinery має потужності, щоб задовольнити 100% потреби Нігерії у всіх нафтопродуктах, бензині, дизелі, гасі, а також мати надлишок кожного з цих продуктів для експорту.

Раніше цього місяця, 7 грудня, НПЗ вартістю $20 млрд отримав свою першу сиру нафту обсягом 950 тис. барелів з нігерійської сирої нафти Agbami, пришвартованої на офшорному приймальному терміналі Данготе в Леккі, що ознаменувало початок постачань сирої нафти для роботи НПЗ.

Танкер, зафрахтований Нігерійською національною нафтовою компанією (NNPC), символізував початкове постачання сирої нафти на сучасний НПЗ Dangote, який готувався до початку виробництва.

NNPC, що володіє 20% акцій НПЗ, нещодавно уклала угоду про постачання 6 млн барелів сирої нафти як сировини для нафтопереробного заводу в Данготе в грудні, щоб прискорити роботу.

Власник Аліко Данготе раніше заявляв, що НПЗ у Данготе повністю запуститься з переробкою 650 тис. б/д на кінець 2024 року.

Данготе в інтерв’ю у листопаді також сказав, що завод розпочне з переробки нігерійської сирої нафти, наполягаючи на тому, що його першочерговим завданням є постачання бензину у Нігерію перед експортом в інші країни, включаючи регіон Західної Африки.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти