У початок

Новий уряд Австрії закликають відмовитися від російського газу — Reuters

Той австрійський уряд, який незабаром прийде до влади, зіткнеться з тиском щодо того, щоб Відень знизив залежність від російського газу й диверсифікував постачання енергоносіїв. Про це повідомило агентство Reuters.

Зазначається, що жодна партія не отримає абсолютної більшості. Проте опитування показують, що невелику перевагу має опозиційна вкрай права, дружня до росії, Партія свободи (FPO). Таким чином, результат виборів може вплинути на швидкість енергетичного переходу цієї європейської країни.

Видання наголосило, що Австрія входить до країн ЄС, найбільш залежних від російського газу. У липні вона отримувала з росії 83% імпортованого нею газу. Тим часом головна віденська енергетична компанія Wien Energie вже попередила, що відмовиться від російського газу з 2025 року.

Колишній глава регулятора комунальних послуг E-Control Уолтер Больц вважає, що раптове припинення постачання з росії, ймовірно, призведе до зростання гуртових цін на газ приблизно на 20% протягом двох-шести місяців.

Раніше з'явився прогноз, що в майбутньому Австрія не зможе замістити паливо із рф. До того, відмова України від прокачування російського газу серйозно вдарить по Австрії, у якої підписано контракт із «газпромом» до 2040 року. Без цього вуглеводню австрійська економіка може потрапити в ще глибшу рецесію і зіткнутися з посиленням господарської кризи, що тривала.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти