У початок

Норвезькі нафтові компанії зроблять рекордні інвестиції 2024 року

Очікується, що норвезькі інвестиції в нафту і газ цього року досягнуть рекордного рівня й залишаться високими 2025 року завдяки низці нових розробок, а також інфляції витрат, показало опитування Національного статистичного управління (SSB), з даними якого ознайомилося Reuters.

Зараз найбільший бізнес-сектор країни очікує інвестувати 246,9 млрд норвезьких крон ($23,58 млрд) 2024 року порівняно з 243,6 млрд крон, інвестованими в лютому, і перевищити попередній рекорд у 224 млрд 2014-го.

Попередні оцінки інвестицій у нафту й газ на 2025 рік становили 215,8 млрд крон, порівняно з попередньою оцінкою в 205 млрд крон у лютому.

Прогнози зазвичай підвищуються, оскільки компанії уточнюють плани витрат за кілька місяців до нового року. «Коригування у бік збільшення на 2025 рік обумовлено вищими оцінками в категоріях «Розробка й розвідка родовищ», — йдеться у заяві SSB.

SSB попередив, що хоча рання оцінка на 2025 рік може вказувати на ще один рік значного зростання інвестицій, остаточний результат може продемонструвати більш повільну тенденцію, оскільки інфляція витрат знизиться, а крона стабілізується.

«Крім того, наступного року буде всього кілька нових подій, які лише сприятимуть відносно скромному збільшенню оцінок на 2025 рік», — йдеться у повідомленні.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти