У початок

Німеччина розглядає постачання нігерійського СПГ

Німецька компанія Johannes Schuetze Energy Import підписала меморандум про взаєморозуміння з компанією Riverside LNG щодо купівлі скрапленого природного газу із останнього запланованого проєкту в Нігерії. Про це повідомляє LNG Prime.

Угоду було підписано в Берліні під час 10-го Німецько-нігерійського бізнес-форуму. На церемонії підписання був присутній президент Нігерії Бола Тінубу, згідно з заявою його офісу.

Окрім цього меморандуму, було підписано ще одну угоду між Union Bank of Nigeria і DWS Group щодо проєктів відновлюваної енергетики в Нігерії на суму $500 млн. 

Генеральний директор GasInvest Девід Айдж, який підписав меморандум про постачання СПГ, сказав, що проєкт Riverside LNG «постачатиме енергію з Нігерії в Німеччину на рівні 850 тис. тонн на рік, збільшившись до 1,2 млн тонн на рік».

«Перший газ піде з Нігерії у Німеччину 2026 року, і буде подальше розширення. Це дозволить вивільнити близько 50 млн кубічних футів газу на день у Нігерії, що спалюється, і відкриє шляхи для нового й більшого експорту газу в Німеччину», — сказав він.

Головний операційний директор Johannes Schuetze Energy Import Франк Отто, який підписав меморандум від імені німецької фірми, назвав партнерство «великою угодою» для німецького ринку.

Зараз Нігерія експортує СПГ через гігантський завод скраплення й експорту на острові Бонні.

Nigeria LNG належить Нігерійській національній нафтовій корпорації (49%), Shell (25,6%), TotalEnergies (15%) і Eni (10,4%), і наразі експлуатує шість СПГ-поїздів потужністю 22 млн тонн на рік.

Крім шести існуючих поїздів, Nigeria LNG також додає сьому виробничу одиницю на заводі Bonny Island, який збільшить його потужність приблизно до 30 млн тонн на рік.

Окрім цього заводу, є плани щодо плавучих проєктів з виробництва СПГ, включаючи проєкт FLNG компанії UTM Offshore потужністю 1,5 млн тонн на рік, який перероблятиме попутний газ із родовища Йохо, який зараз спалюється.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти