У початок

Німеччина продовжить термін зовнішнього управління активами «роснєфті»

Уряд Німеччини має намір вчетверте продовжити термін довірчого управління німецькими активами «роснєфті». Про це повідомило агентство Reuters із посиланням на неназване джерело.

За його інформацією, термін зовнішнього управління, який закінчується 10 вересня, знову продовжать на шість місяців. Під ним залишиться зокрема частка «роснєфті» у володінні нафтопереробним заводом PCK у Шведті, який забезпечує нафтопродуктами більшу частину сходу ФРН, включаючи аеропорт Берліна. Агентство нагадує, що частка російської нафтогазової корпорації на цьому підприємстві становить 54,17%.

28 серпня Reuters із посиланням на Мінекономіки ФРН повідомило, що Берлін має намір своєчасно ухвалити рішення про подальші кроки щодо активів «роснєфті» у Німеччині у світлі швидкого закінчення терміну зовнішнього управління над ними.

Агентство нагадало, що раніше портал новин Business Insider повідомляв про інтерес Катару до можливої ​​купівлі німецьких активів «роснєфті».

У липні агентство Bloomberg із посиланням на джерела повідомляло, що кілька компаній виявляють інтерес до придбання активів Rosneft Deutschland. Агентство підкреслювало, що опція продажу, як і раніше, розглядається, і деякі учасники правлячої коаліції канцлера ФРН Олафа Шольца хочуть саме такий варіант.

16 вересня 2022 року влада ФРН передала Rosneft Deutschland і RN Refining & Marketing GmbH під управління Федерального мережевого агентства Німеччини. Воно таким чином отримало контроль над частками трьох нафтопереробних заводів: PCK у Шведті, Miro у Карлсруе й Bayernoil у Вогбурзі. «роснєфть» того ж дня заявила, що це рішення означає повну втрату активів і що вона має намір захищати свої інтереси в суді.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти