У початок

Німеччина і Катар не можуть погодити умови угод щодо поставок СПГ – ЗМІ

Німеччина і Катар зіткнулися з труднощами у перемовинах щодо довгострокових угод про постачання скрапленого природного газу — мають розбіжності в питанні ключових умов, включно з терміном дії контрактів. Про це пише Reuters із посиланням на джерела.

«Німеччина, яка прагне скоротити викиди вуглекислого газу на 88% до 2040 року, не бажає виконувати умови Катару щодо підписання угоди на 20 років, щоб забезпечити величезні обсяги СПГ, потрібні для зменшення залежності від російського газу.

Катар наполягає на забороні реекспорту газу в інші країни Європи, що суперечить політиці ЄС, і прив'язці ціни на газ до вартості нафти», — йдеться у статті.

При цьому Німеччина прагне, щоб ціну було прив'язано до голландських ф'ючерсів (Dutch TTF).

Німеччина щороку споживає близько 100 мільярдів кубометрів природного газу, з яких близько 55% надходить із росії, а менші обсяги — з Нідерландів і Норвегії, додає агентство.

«Питання тривалості контракту на СПГ, яке потенційно може поставити під загрозу цілі Німеччини з декарбонізації, є частиною поточних дискусій із Катаром», — сказав один зі співрозмовників.

Інше джерело повідомило, що забезпечення постачань СПГ з Катару «не очікується найближчим часом».

Урядовий офіс комунікацій Катару відмовився коментувати поточні перемовини. 

«Міністр економіки Німеччини не був доступний для коментарів», — додає видання.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти