У початок

НК «роснєфть» і «лукойл» скоротять експорт нафти з новоросійська

Нафтовидобувні компанії рф «роснєфть» і «лукойл» різко скоротять експорт нафти з чорноморського порту «новоросійськ» у липні, повідомили Reuters два джерела, знайомі з планом завантаження. Скорочення експорту нафти зумовлено відновленням роботи НПЗ компаній.

Згідно з підрахунками Reuters на основі ринкових даних, загальні відвантаження нафти через новоросійськ «роснєфтью» і «лукойлом» у липні впадуть приблизно на 220 тис. барелів на день (б/д) порівняно з минулим місяцем.

Минулого тижня російський уряд вирішив продовжити необмежений експорт бензину в липні, продовживши відмову від часткової заборони на продаж палива за кордоном, оскільки російські нафтопереробні заводи (НПЗ) виробляють достатньо нафтопродуктів, щоб задовольнити пік сезонного попиту, попри серію атак на них українських безпілотників.

Експорт нафти «роснєфті» з новоросійська впаде до 0,62 млн метричних тонн у липні з 1,06 млн тонн у червні, а туапсинський НПЗ планує відновити надходження нафти цього місяця.

Експорт «лукойлу» з порту впаде до 0,19 млн тонн у липні з 0,58 млн тонн минулого місяця, повідомили джерела.

«лукойл» перезапустив ключове обладнання для перероблення нафти, установку дистиляції сирої CDU-6, на своєму НПЗ NORSI, четвертому за величиною в росії, після атаки безпілотника у березні.

Загальні навантаження нафти в новоросійську в липні були встановлені на рівні 1,8 млн тонн проти 2,9 млн тонн у червні.

Очікується, що загальний російський експорт нафти та транзит із її західних портів у липні скоротиться з червня на тлі збільшення кількості НПЗ і обіцянки москви дотримуватися скорочень видобутку ОПЕК+.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти