У початок

Nissan відмовиться від продажу в Європі неелектричних машин до 2030 року

Японський автовиробник Nissan Motor Co. має намір до 2030 року повністю припинити продаж у Європі неелектричних автомобілів, замінивши їх на електрокари й гібриди, повідомляє Financial Times.

При цьому з цього моменту нові моделі машин, які планується продавати в регіоні, буде оснащено винятково електричним двигуном або електромотором у поєднанні з двигуном внутрішнього згоряння (ДВЗ).

«Тепер шляху назад немає», — заявив генеральний директор Nissan Макото Учіда, додавши, що компанія вважає це правильним рішенням як для бізнесу й клієнтів, так і для планети загалом.

Раніше виробник анонсував мету з нарощування частки електрокарів і гібридів у європейських продажах до 98% на кінець 2027 року.

Цього року автоконцерн також підвищив цільові показники з виробництва екологічних машин: до 2030 року модельний ряд компанії має поповнитись 19 новими автомобілями такого типу.

Nissan – не єдиний автовиробник, який планує зосередитись на продажу автомобілів з електричним двигуном. Так, французький концерн Renault, шведська компанія Volvo Car, а також європейські підрозділи Ford Motor і Stellantis збираються досягти повної електрифікації продуктової лінійки до кінця цього десятиліття.

Акції Nissan додали у ціні 0,7% за підсумками торгів у понеділок. З початку поточного року їхня вартість збільшилася на 65,6%, тоді як індекс Nikkei 225 за той же період зріс на 25,2%.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти