У початок

Нігерійський мега-НПЗ Dangote збільшує імпорт американської сирої нафти

Новий нафтопереробний завод Данготе в Нігерії переробляє все більше американської сирої нафти, транспортуючи її за тисячі миль через Атлантичний океан.

За даними Bloomberg, компанія Dangote цього року купила понад 16 млн барелів нафти West Texas Intermediate. У серпні та вересні частка, яку він отримуватиме зі США, на відміну від нігерійських барелів, може зрости, виходячи з тендерів на нові постачання, які бачив Bloomberg.

Для Нігерії та Dangote використання американської сирої нафти, ймовірно, відображає, де у світі є запасні барелі, які можна купити, і найбільш конкурентоспроможну ціну. Нафтопереробний завод розглядається як спосіб допомогти Нігерії відмовитися від іноземних поставок палива.

Нафтопереробний завод поблизу Лагоса працює переважно на місцевому постачанні сирої нафти, яку можна доправити до заводу з морських терміналів всього за пару днів. Згідно з даними відстеження танкерів, у першій половині року завод отримав понад 41 млн барелів сировини, оскільки завершив випробування й поступово збільшував швидкість переробки. Приблизно чверть із них становлять американські поставки.

Надходження американської сировини може невдовзі значно зрости. Минулого тижня Dangote придбала 5 млн барелів WTI Midland для постачання наступного місяця та у вересні. Компанія також розпочала тендерний процес, у якому планує купити ще 6 млн барелів американської сирої нафти у вересні.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти