У початок

Neste планує реконструкцію НПЗ у Порвоо навесні 2024 року

Фінська компанія Neste повідомила, що проведе серйозний ремонт на своєму НПЗ у Порвоо протягом приблизно дев’яти тижнів із квітня по червень наступного року, пише Reuters.

«Головний ремонт — це інвестиції в забезпечення безпеки, доступності й конкурентоспроможності нафтопереробного заводу», — йдеться в заяві Neste.

У запланований час нафтопереробний завод у Порвоо буде закрито для регулятивних перевірок, робіт з технічного обслуговування та окремих ініціатив з покращення активів, повідомила Neste.

«Ремонт сприятиме амбіціям Neste зробити НПЗ у Порвоо найбільш стійким нафтопереробним заводом у Європі до 2030 року і вийти на вуглецево-нейтральне виробництво на 2035 рік», — сказав Самі Васстром, керівник відділу реконструкції Neste Oil Products.

Завод у Порвоо — єдиний працюючий НПЗ у Фінляндії, він здатен переробляти 205 тис. барелів сировини на добу. Згідно з даними Консалтингової групи «А-95», з початку року завод Neste експортував 2,5 млн тонн дизпального й газойлю. Головними напрямками продажів дистилятів були Швеція (1,1 млн тонн), країни Балтії (586 тис. тонн) й Польща (478 тис. тонн).

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти