У початок

Індійська MRPL поступово припиняє експорт палива, оскільки розвиває роздрібні точки

Індійська Mangalore Refinery and Petrochemicals Ltd планує поступово припинити експорт палива в найближчі два-три роки, розширюючи свою місцеву роздрібну мережу для диверсифікації джерел доходу, повідомляє Reuters із посиланням на заяву керуючого директора компанії.

MRPL, дочірня компанія контрольованої державою Oil and Natural Gas Corp, керує прибережним нафтопереробним заводом потужністю 300 тис. барелів на день (б/д) у південному штаті Карнатака. Компанія відвантажує нафтопродукти переважно на внутрішній ринок, решту експортує.

Санджай Варма сказав Reuters, що MRPL планує збільшити кількість торгових точок на півдні Індії до 1 800 на 2027 рік із приблизно 71 зараз.

«Коли нафтопереробна маржа низька, роздрібні торговці отримують значний прибуток, тому що маркетингова націнка хороша. Якщо у нас є маркетингова націнка, це забезпечує природне хеджування», — сказав Варма.

Експорт MRPL, який раніше становив по 2-3 вантажі дизельного й авіаційного палива щомісяця, постраждав за останні шість місяців, оскільки зупинка на технічне обслуговування інших нафтопереробних заводів (НПЗ) підвищила попит на паливо.

«Наш план полягає в тому, щоб досягти нульового експорту, оскільки ми хочемо збільшити обсяги через наші роздрібні торгові точки», — зазначив він.

У поточному фінансовому році до 31 березня MRPL має на меті експлуатувати свій НПЗ приблизно на 107-108% потужності, порівняно зі 115% рік тому. Компанія також планує 35-40-денний простій блоку сирої нафти 60 тис. б/д і вторинних установок з кінця серпня.

2016 року MRPL оголосила про план розширення потужностей свого НПЗ до 360тис. б/д. Враховуючи очікуване зростання місцевого попиту на нафтохімічні продукти, зараз компанія планує створити нафтохімічний завод для виробництва спеціальних хімікатів і активних фармацевтичних інгредієнтів, пояснив Варма.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти