У початок

Індійська HPCL запустить НПЗ Barmer і нафтохімічний комплекс у січні 2024-го

Індійська Hindustan Petroleum Corp (HPCL) планує розпочати свій нафтопереробний і нафтохімічний проєкт Barmer потужністю 9 млн тонн на рік у штаті Раджастхан до січня 2024 року, повідомив у вівторок міністр нафти країни, що допоможе скоротити імпорт нафтохімічної продукції.

Як повідомляє Reuters, Індія, третій за величиною імпортер нафти, розширює нафтопереробні потужності, щоб задовольнити зростаючий попит на паливо і нафтохімію для стимулювання економічного зростання. Споживання нафтохімії на душу населення в Індії становить приблизно третину середньосвітового показника.

Міністр нафти Хардіп Сінгх Пурі заявив, що проєкт, який охоплює 4 800 акрів, вироблятиме 2,4 млн тонн нафтохімічних продуктів на рік і скоротить річний рахунок імпорту нафтохімічних продуктів на 260 млрд рупій ($3,14 млрд).

З його слів, щорічний імпорт нафтохімії в Індію становив близько 950 млрд рупій.

Більшість індійських нафтопереробників об’єднують нафтохімічні заводи з нафтопереробними заводами, оскільки попит на пластмаси й спеціальні хімікати зростає. Інтеграція нафтохімічних заводів також допоможе нафтопереробникам захиститися від уповільнення попиту на традиційне паливо в довгостроковій перспективі

Нафтопереробний і нафтохімічний проєкт Barmer вироблятиме бензин і газойль для роздрібних продажів і використовуватиме нафту, скраплений нафтовий газ і гас як сировину для виробництва нафтохімічних продуктів.

Керівник нафтопереробних заводів HPCL С. Бхаратан сказав, що його компанія розглядатиме імпорт нафти з Близького Сходу, щоб розпочати проєкт, який також перероблятиме 1,5 млн тонн нафти місцевого виробництва на рік.

Проєкт, у якому HPCL має 74% акцій, а уряд Раджастану – решту, мав бути завершений до грудня 2022 року, але зупинка через пандемію затримала виконання планів.

Вартість проєкту зросла до 720 млрд рупій з 430 млрд рупій, оцінених 2018 року, сказав міністр, додавши, що комплекс Barmer, збудований HPCL Rajasthan Refinery Ltd, може подвоїти потужність нафтопереробки до 18 млн тонн на рік.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти