У початок

Індійські держкомпанії готові купувати дешеву російську нафту

Індія, за повідомленням Bloomberg, готується купувати більше російської нафти з дисконтом на тлі відмови компаній США і Європи купувати пальне з рф після вторгнення в Україну.

Так, російську нафту Urals купують індійські нафтопереробники, серед яких і Hindustan Petroleum Corp (власник – уряд Індії). Компанія нещодавно купила 2 млн барелів російської нафти з доставкою в червні, а інші переробники також готуються скуповувати дешеву нафту з рф, розповіли співрозмовники видання.

Йдеться також про Mangalore Refinery and Petrochemicals Ltd. і Bharat Petroleum Corp. Індійська нафтова корпорація також має угоду з «роснєфтью» на постачання 2022 року двох мільйонів тонн, або 14,7 млн барелів. Угоду було підписано ще до війни. Власником усіх цих корпорацій є держава Індія.

На нафту з росії в 2021 р. припадало 2% загальних закупівель Індії з-за кордону, або близько 33 млн барелів. Близький Схід був найбільшим постачальником в Індію, на нього припадало понад 60% імпорту.

Як повідомлялося, Центробанк Індії веде первинні консультації щодо угоди з рф про розрахунки в рублях та рупіях. Це дасть змогу торгувати з росією після того, як санкції обмежили механізми міжнародних платежів.

Попит на російську нафту різко впав після вторгнення країни в Україну, оскільки нафтопереробні заводи, банки й судновласники уникали товарного ринку країни.

Консультаційна компанія Energy Aspects заявила, що 70% російської нафти «бореться за те, щоб знайти покупців».

Джерело: «Економічна правда»

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти