У початок

Індія збільшила імпорт СПГ у вересні

Імпорт скрапленого природного газу (СПГ) в Індію зріс у вересні порівняно з тим же місяцем торік, згідно з попередніми даними відділу планування та аналізу нафти Міністерства нафти країни (PPAC).

Як повідомляє LNG Prime, у вересні Індія імпортувала 2,27 млрд кубометрів, або близько 1,7 млн тонн СПГ, що на 18% більше порівняно з тим же місяцем 2022 року, повідомляє PPAC.

Протягом квітня-вересня Індія отримала 15,11 млрд кубометрів СПГ, або близько 11,1 млн тонн, що на 9% більше від аналогічного періоду торік.

Що стосується видобутку природного газу в Індії, то у вересні воно досягло 3,02 млрд кубометрів, що на 6% більше, ніж за відповідний місяць попереднього року.

Протягом квітня-вересня видобуток газу зріс на 4%, до 17,87 млрд кубометрів, йдеться у повідомленні PPAC.

На цю мить Індія імпортує СПГ через сім установок загальною потужністю близько 47,7 млн тонн.

Індійська Adani й французька TotalEnergies у квітні почали постачати природний газ у мережу зі свого заводу з імпорту СПГ Dhamra потужністю 5 млн тонн на рік, розташованого в Одіші, на східному узбережжі Індії. У серпні партнери завершили першу операцію завантаження вантажівок на об’єкті.

Протягом квітня-вересня термінал Dahej компанії Petronet LNG потужністю 17,5 млн тонн на рік працював на 94% потужності, тоді як термінал Shell Hazira потужністю 5 млн тонн на рік працював на 39% потужності. За даними PPAC, СПГ-термінал Dhamra працював на 24% потужності.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти