У початок

Індія збільшила імпорт СПГ у квітні

Згідно з попередніми даними відділу планування та аналізу нафти Міністерства нафти (PPAC) Індії, імпорт скрапленого природного газу (СПГ) в Індію зріс у квітні цього року порівняно з тим же місяцем торік.

Країна імпортувала близько 2,60 млрд кубометрів, або близько 1,9 млн тонн СПГ, у квітні за довгостроковими контрактами й спотовими закупівлями, що на 3,7% більше порівняно з тим же місяцем 2023 року, повідомляє PPAC.

Згідно з даними PPAC, у березні цього року імпорт СПГ дещо впав після річного зростання в січні й лютому.

У період із квітня 2023 року по березень 2024-го Індія отримала близько 23,3 млн тонн, що на 17,5% більше порівняно з попереднім фінансовим роком.

За даними PPAC, Індія заплатила $1,1 млрд за квітневий імпорт СПГ, як і в квітні минулого року, і $13,3 млрд за квітень-березень, порівняно з $17,1 млрд роком раніше.

Що стосується видобутку природного газу в Індії, то у квітні він досяг 2,95 млрд кубометрів, що на 7,8% більше, ніж за відповідний місяць попереднього року.

На цей час Індія імпортує СПГ через сім установок загальною потужністю близько 47,7 млн тонн.

До них належать термінали Dahej і Kochi компанії Petronet LNG, термінал Hazira компанії Shell, а також термінали Dabhol LNG, Ennore LNG, Mundra LNG і Dhamra LNG.

Імпортний СПГ-термінал Chhara в Гуджараті також повинен отримати свій пусковий вантаж пізніше цього року після того, як він нещодавно не зміг розвантажити вантаж із побудованого 2015 року на 159 800 кубічних метрів Maran Gas Mystras.

Індійська компанія Hindustan Petroleum, підрозділ державної ONGC, планує запустити термінал імпорту скрапленого природного газу в Чхарі, який було відкладено до жовтня цього року, згідно з повідомленням її керівництва.

Протягом квітня 2023 року – березня 2024 року термінал Dahej потужністю 17,5 млн тонн на рік працював на 95,1% потужності, а термінал Hazira потужністю 5,2 млн тонн на рік працював на 30,3% своєї потужності, повідомляє PPAC.

СПГ-термінал Dhamra потужністю 5 млн тонн на рік працював на 27,4%, термінал СПГ Dabhol потужністю 5 млн тонн на рік працював на 42,7%, термінал СПГ «Кочі» потужністю 5 млн тонн на рік працював на 20,6%, а термінал СПГ Ennore потужністю 5 млн тонн на рік працював на 18,3%, повідомили в PPAC.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти