У початок

Індія збільшила імпорт СПГ у червні

Імпорт скрапленого природного газу (СПГ) в Індію зріс у червні порівняно з тим же місяцем минулого року, згідно з попередніми даними відділу планування та аналізу нафти Міністерства нафти країни (PPAC).

Країна імпортувала близько 2,64 млрд кубометрів, або близько 2 млн метричних тонн СПГ, у червні за довгостроковими контрактами й спотовими закупівлями, що на 11,4% більше порівняно з тим же місяцем 2023 року, повідомляє PPAC.

У травні цього року імпорт СПГ упав порівняно з попереднім роком, тоді як у квітні цього року імпорт СПГ зріс порівняно з аналогічним періодом торік. Згідно з даними PPAC, у березні імпорт СПГ дещо впав після річного зростання в січні й лютому.

За даними PPAC, у квітні-червні Індія видобула близько 7,79 млрд кубометрів СПГ, або близько 5,9 млн метричних тонн, що на 0,6% більше, ніж за аналогічний період торік.

За даними PPAC, Індія заплатила 1,1 млрд доларів США за червневий імпорт СПГ порівняно з 1 млрд доларів США в червні торік, а загалом країна заплатила 3,2 млрд доларів США за період із квітня по червень порівняно з 3,4 млрд за той же період минулого року.

Щодо видобутку природного газу в Індії, то у червні він досяг приблизно 2,99 млрд кубометрів, що на 2,9% більше, ніж за відповідний місяць попереднього року.

Видобуток природного газу 9,05 млрд кубометрів у квітні-червні зріс на 5,7% порівняно з аналогічним періодом 2023 року.

На цей час Індія імпортує СПГ через сім установок загальною потужністю близько 47,7 млн тонн.

До них належать термінали Dahej і Kochi компанії Petronet LNG, термінал Hazira компанії Shell, а також термінали Dabhol LNG, Ennore LNG, Mundra LNG і Dhamra LNG.

Імпортний термінал Chhara LNG у Гуджараті також повинен отримати вантажі для введення в експлуатацію пізніше цього року після того, як він не зміг розвантажити вантаж із побудованого 2015 року на 159,8 тис. куб. м Maran Gas Mystras.

Індійська компанія Hindustan Petroleum, підрозділ державної ONGC, планує запустити термінал імпорту скрапленого природного газу в Чхарі, який було відкладено, до жовтня цього року, згідно з розпорядженням її керівництва.

У квітні-травні цього року термінал Dahej потужністю 17,5 млн тонн на рік працював із потужністю 107,2%, тоді як термінал Hazira потужністю 5,2 млн тонн на рік працював із потужністю 38,3%, повідомляє PPAC.

СПГ-термінал Dhamra потужністю 5 млн тонн на рік працював на 25% своєї потужності, термінал СПГ Dabhol потужністю 5 млн тонн працював на 73,8%, СПГ-термінал Kochi потужністю 5 млн тонн працював на 20,6%, а термінал СПГ Ennore потужністю 5 млн тонн — на 25,8%. 

У травні Petronet заявила, що очікує зростання імпорту СПГ в країну на 15% протягом цього фінансового року.

Керівники компанії заявили під час телефонної розмови про прибутки компанії, що Petronet очікує, що імпорт СПГ в Індію зросте до 27 млн тонн у 2025/2026 фінансовому році, який закінчується в березні наступного року.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти