У початок

Індія відмовилася оплачувати російську нафту у юанях

Індія відмовилася оплачувати постачання російської нафти в юанях, оскільки відносини між цією країною й Китаєм починають розпалюватися, пише видання Bloomberg.

Повідомляється, що індійський уряд Нарендри Моді відкинув прохання російських виробників про оплату енергоресурсу в юанях, а державі належить близько 70% переробних підприємств.

Як пише видання, раніше найбільша нафтопереробна компанія Indian Oil Corp. сплатила кілька партій нафти юанями, але після заборони уряд припинив це робити.

Проблема оплати нафти з росії непокоїть обох партнерів, оскільки платежі в доларах утруднені через санкційний тиск, зокрема через цінову «стелю», а платежі в рупіях незручні російській стороні.

Уточнюється, що у зв'язку з цим торгівля між росією й Індією здійснюється в дирхамах, а у разі перевищення «стелі» здійснюється оплата в рупіях. Надлишок рупій у росії теж створює певні труднощі, оскільки ця валюта мало використовується у міжнародній торгівлі.

Раніше міністр закордонних справ росії сєргєй лавров заявив у травні поточного року, що надлишок рупій – це «проблема». З його слів, велися дискусії щодо того, як цю валюту може бути конвертовано в інші, які більш використовуються.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти