У початок

Індія може віддавати перевагу близькосхідній нафті через здорожчання російської

За словами урядовця, Індія веде переговори з традиційними експортерами сирої нафти на Близькому Сході щодо збільшення закупівель, оскільки російський імпорт втрачає свою цінову перевагу, пише Bloomberg.

Знижка на російську нафту різко зменшилася, що зробило Urals, основний експортний сорт країни, менш привабливим, і це робить розумними закупівлі у перевірених постачальників, сказав чиновник, який не побажав називати себе через правила.

Індія і Китай понад рік тому були двома домінуючими покупцями російської нафти після вторгнення в Україну після того, як війна змусила інші країни уникати виробника ОПЕК+. Імпорт нафти в південноазіатську країну з росії також може скоротитися, оскільки підвищення цін на нафту може призвести до того, що для нафтопереробників будуть складними платежі, які перевищують максимальну ціну, сказав чиновник.

Західні держави дозволили країнам імпортувати сиру нафту з росії, використовуючи європейські кораблі й страхування, за умови, що товар купується за граничною ціною в $60 за барель.

Індія платила росії переважно доларами, але тепер також дирхамами і юанями, щоб підтримувати торгівлю. Indian Oil Corp. була першою державною нафтопереробною компанією, яка платила росії юанями. Чиновник сказав, що індійські нафтопереробники купують більшість сирої нафти з росії на спотовому ринку у трейдерів, де продавець повинен організувати кораблі й страхування.

Однак Indian Oil є єдиним нафтопереробником, що має довгострокову угоду з державною «роснефтью» про здійснення довгострокових закупівель. Європа висловила занепокоєння через судно «роснефти», яке перевозило сиру нафту, через що Державний банк Індії відмовився обробити платіж, хоча ціна на нафту була нижчою від верхньої межі. Це змусило Indian Oil організувати альтернативну оплату в юанях через інший банк, сказав чиновник. Такі проблеми вплинули на рішення інших державних компаній не укладати довгострокові угоди з росією щодо імпорту сирої нафти.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти