У початок

Індія купуватиме венесуельську нафту — Reuters

Індія купуватиме венесуельську нафту, оскільки деякі нафтопереробні заводи (НПЗ) в країні мають можливість переробляти важку сиру нафту, заявив 15 грудня міністр нафти країни Хардіп Сінг Пурі.

Як повідомляє Reuters, індійські нафтопереробники вже відновили закупівлю венесуельської нафти, а Reliance Industries, Indian Oil Corp і HPCL-Mittal Energy стежать за вантажами венесуельської нафти після того, як Сполучені Штати скасували санкції в жовтні.

Востаннє Індія імпортувала венесуельську нафту 2020 року.

«Багато наших НПЗ, включаючи Paradip, здатні використовувати важку венесуельську нафту. І ми будемо її купувати», — сказав Пурі журналістам на прес-конференції.

Індія – третій у світі найбільший імпортер і споживач нафти, вона доставляє понад 80% своїх потреб у нафті з-за кордону й хоче скоротити витрати на імпорт сирої нафти, а також планує розширити переробку.

Індія готова купувати нафту в будь-якій країні, яка не потрапила під санкції, додав міністр.

Пурі сказав, що Індія наразі переробляє 5 млн барелів нафти на день, і нафтопереробні потужності країни зростають. «...якщо венесуельська нафта з'явиться на ринку, ми це вітаємо», – сказав він.

Міністр також додав, що деякі індійські гроші заблоковано у Венесуелі, маючи на увазі індійську компанію Oil and Natural Gas Corp, яка має понад $500 млн дивідендів з 2014 року за свою частку у венесуельських проєктах.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти