У початок

Індонезія схвалила план з розробки газового блоку в Південно-Китайському морі

Індонезія схвалила перший план з розробки морського газового родовища Tuna із загальними інвестиціями в 3,07 мільярда доларів США до початку видобутку. Про це повідомив у понеділок SKK Migas, який займається видобутком нафти і газу, передає Reuters.

Очікується, що родовище Tuna, розташоване в Південно-Китайському морі між Індонезією і В'єтнамом, досягне піку видобутку в 115 мільйонів стандартних кубічних футів на день (MMSCFD) 2027 року, заявив речник SKK Migas Мохаммад Кемаль.

Голова правління SKK Migas Дві Соетджипто в понеділок заявив, що окрім економічних вигод розвиток проєкту підкреслить морські права Індонезії.

«Буде активність у прикордонній зоні, яка є однією з геополітичних гарячих точок світу», — сказав Дві у заяві, додавши, що «військово-морські сили Індонезії також братимуть участь у забезпеченні безпеки нафтогазового проєкту, щоб економічно й політично це стало підтвердженням суверенітету Індонезії».

Протягом останніх десятиліть енергетична діяльність у Південно-Китайському морі була заручником суперечок щодо того, яка країна має суверенні права, а роботі В’єтнаму, Малайзії й Філіппін у їхніх виняткових економічних зонах перешкоджали китайські кораблі берегової охорони або морські спостереження.

Китай заявляє про суверенітет майже над усім Південно-Китайським морем, посилаючись на власні історичні карти, претензії, які визнав міжнародний арбітражний суд у 2016 році, не мають правових підстав.

2021 року Китай наказав Індонезії припинити буріння нафти й природного газу на морській території, яку обидві країни вважають своєю, повідомили Reuters люди, знайомі з цим питанням.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти