У початок

Найбільший у США завод із виробництва CПГ почав приймати сировину — Reuters

Зупинений на ремонт завод із виробництва скрапленого природного газу (СПГ) Freeport LNG – один із найбільших у США – почав отримувати невеликі обсяги трубопровідного газу, передає агентство Reuters із посиланням на дані Refinitiv.

«Експортний завод з виробництва скрапленого природного газу (СПГ) компанії Freeport LNG у Техасі в четвер почав отримувати невеликі обсяги трубопровідного природного газу, свідчать дані Refinitiv», — пише агентство.

Раніше в січні Freeport LNG, за даними Reuters, заявив про завершення ремонтних робіт і запросив дозволи регулюючих органів відновити деякі операції.

Компанія очікувала часткового відновлення виробництва СПГ на заводі ще в середині грудня, а до цього вважала, що після вибуху і пожежі, що сталися на початку червня, підприємство буде закрито мінімум на три місяці. Початковий період простою у зв'язку з потребою усунення наслідків аварії взагалі оцінювався в три тижні. Тепер вихід на 100% завантаження передбачається у березні 2023 року.

Завод Freeport LNG у Техасі проєктною потужністю 15 млн тонн на рік може зріджувати до 2,1 млрд кубічних футів на добу, забезпечуючи близько 20% експорту СПГ із США. За даними управління енергетичної інформації (EIA) Міністерства енергетики країни, торік експорт американського СПГ досяг рекордного рівня — 9,7 млрд кубічних футів на добу.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти