У початок

Найбільша енергокомпанія Данії відмовилась платити за газ у рублях

Провідна данська енергетична компанія Ørsted відмовилася платити за постачання російського газу в рублях. Про це повідомляє ІА «РБК-Україна» з посиланням на заяву компанії.

«Ми, як і раніше, глибоко стурбовані російською агресією проти України. Ми робимо все можливе, щоб припинити співпрацю з російськими компаніями, зокрема припиняємо всі постачання вугілля для наших електростанцій», – повідомили в компанії.

Там зазначається, Ørsted відхиляє вимоги «газпром експорту» щодо оплати постаченого газу в рублях.

«Газ не є основним бізнесом для Ørsted, і ми не укладаємо нових довгострокових контрактів і не продовжуємо наші поточні контракти», – йдеться в повідомленні.

Також повідомили, що якщо у компанії отримають чистий прибуток від контракту з «газпром експортом» у 2022 році, його буде передано на гуманітарну допомогу Україні».

У компанії привітали прагнення ЄС «припинити залежність» від російських нафти й газу і прискорити екологічну трансформацію енергетичного сектору ЄС.

«Ми готові допомогти прискорити процес «зеленого» будівництва», – зазначили в компанії.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Чехії Петро Фіала заявив, що його країна не оплачуватиме російський газ рублями. Він додав, що спільно з Польщею буде створено групу для реагування на припинення постачання нафти з росії.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти