У початок

НАУ запустила зовнішню рекламу з боротьби із «сірими» АЗС (фото)

Також є російською мовою

Нафтогазова асоціація України (НАУ) представила соціальну кампанію з протидії тіньовому ринку пального, яка покликана інформувати населення про наслідки роботи «сірих» АЗС за допомогою білбордів, повідомляє прес-служба НАУ.

Відзначається, що ініціативу реалізовано в рамках Меморандуму з урядом про наміри щодо створення сприятливого середовища, розвитку добросовісної конкуренції на ринку нафтопродуктів України.

Меседжі й дизайн білбордів було розроблено за участю креативного агентства «Michurin».

На 400 білбордах по країні розміщено повідомлення про найбільш болючі наслідки роботи «сірих» АЗС: «Заправив бодягу – вкрав кисень. Сірі точки не платять на лікарні завдяки тобі», «Заправив бодягу – вкрав бронежилет. Сірі точки не платять на армію завдяки тобі», «Заправив бодягу – вкрав асфальт. Сірі точки не платять на дороги завдяки тобі».

«Не тільки водії відчувають на собі негативні наслідки діяльності «сірих» АЗС. Крім продажу некондиційного пального, так званої «бодяги», такі АЗС не платять податків», – йдеться у повідомленні профільної асоціації.

Щорічні втрати бюджету України від порушення касової дисципліни автозаправними станціями, за оцінками експертів, становлять близько 14,6 млрд грн, а втрати від незаконної діяльності міні-НПЗ, які не платять акцизу, – 3,4 млрд грн.

У результаті армія, лікарні, школи, дитячі садки й інші об'єкти інфраструктури міст недоотримують величезні кошти. Тому купуючи пальне на «сірих» АЗС, автовласники не тільки прирікають себе на додаткові ремонти свого авто, вони стають співучасниками бюджетного розкрадання.

«Попит народжує пропозицію. Тому НАУ вважає за потрібне поінформувати автовласників про наслідки їх взаємодії з тіньовим ринком пального, а також інших громадян, які в результаті роботи «сірих» АЗС недоотримують соціальні блага», – заявили в асоціації.

У НАУ впевнені, що ліквідація незаконної діяльності на нафтогазовому ринку в країні дасть змогу підвищити надходження до державного та місцевих бюджетів України, забезпечить рівні умови ведення бізнесу, сприятиме розвитку галузі й розвитку інфраструктури населених пунктів.

Нагадаємо, за дорученням прем'єр-міністра Дениса Шмигаля у всіх регіонах України відновилася кампанія з боротьби із нелегальним ринком нафтопродуктів. Очікувалося, що звіт про виконану роботу контролюючі органи зроблять у середині квітня, проте поки він переноситься на невизначений термін. Тим часом, за даними експертів і учасників ринку, видимих ​​змін у роботі міні-НПЗ, нелегальних АЗС і пов'язаних із махінаціями схем із готівкою не відбулося.

Раніше повідомлялося, що в Україні спостерігається стрімке розширення тіньового ринку нафтопродуктів, що проявляється як у зростаючих обсягах виробництва на міні-НПЗ, так і в поновленні діяльності нелегальних заправних станцій.

Консалтингова група «А-95» прогнозує, що через нелегальне виробництво нафтопродуктів на міні-НПЗ і нафтобазах, а також через порушення касової дисципліни на АЗС державний бюджет України в 2021 р. недоотримає понад 22 млрд грн акцизу і ПДВ, або на 21% більше, ніж у 2020 р..

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти