У початок

НАТО назвало причиною аварії на «північних потоках» диверсію

НАТО вважає, що витоки газу на газопроводах «північний потік-1» і «північний потік-2» сталися внаслідок диверсійних дій. Про це йдеться у заяві альянсу, повідомляє «Бізнес.Цензор».

«Пошкодження трубопроводів «північний потік-1» і «північний потік-2» у міжнародних водах Балтійського моря викликає глибоке занепокоєння. Уся наявна на цю мить інформація вказує на те, що це є наслідком свідомих, необережних і безвідповідальних диверсійних дій», – йдеться у заяві.

У НАТО наголосили, що ці витоки створюють ризики для судноплавства й завдають значної шкоди навколишньому середовищу.

«Ми підтримуємо розслідування, які проводяться для встановлення походження пошкоджень», – додали у заяві.

Крім того, в альянсі підкреслили, що будь-який навмисний напад на критично важливу інфраструктуру членів НАТО буде зустрінуто «єдиною рішучою відповіддю».

Як повідомлялося раніше, на газопроводах «північний потік-1» і «північний потік-2» було виявлено витоки газу. Пізніше оператор «північного потоку» повідомив про руйнування, які відбулися в один день одночасно на трьох нитках морських газопроводів «північний потік-1» і «північний потік-2» й мають «безпрецедентний характер».

У свою чергу посол Німеччини Анка Фельдгузен не вірить, що російський газопровід «північний потік-2» загалом почнуть найближчим часом використовувати для постачання природного газу.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти